Restaurang Pontus 4 december 2013, Drinkar, Livets goda Klockan är middagstid och vinden blåser hårt över hela Stockholm och Stureplan. Mitt mål i detta kalla blåsväder är Restaurang Pontus. Jag blir bemött av en vindstilla värme när jag kommer in i restaurangens entré. Mycket har hänt sedan jag sist var på Pontus. Mörkblå gardiner klär in restaurangens gatuplan där också baren befinner sig. Väl i baren hittar jag Tony Comas, denna fantastiska fransman som kom till Sverige för cirka ett år sedan och har sedan dess rört till det ordentligt i Stockholms barverksamhet. Tillsammans med Pontus nya barchef, Ola Carlson har de jobbat med att bygga upp en bar för cocktails och smaker. Under en längre tid har baren används som vinbar så det är verkligen roligt och med stor spänning och förväntan jag sätter mig i baren för att se vad de båda barmästarna har tagit fram. Läs mer
Nobis Guldbaren 6 november 2013, Drinkar, Krognytt, Livets goda En bar med guldkant! Den andra baren att ta med er till är Nobis Guldbaren. Denna bar slog upp sina dörrar i december 2010. Redan efter första besöket blev jag förälskad. En fantastisk bar som hjälpt mig att reda ut diverse frågetecken jag haft under åren vad gäller såväl drinkar och sprit. För mig är det en fröjd och njutning för både gom och själ varje gång jag besöker denna bar. Läs mer
Berns Asiatiska 23 oktober 2013, Drinkar, Livets goda Asiatiska spritdrycker förenat med ört, krydda och färsk frukt! Med ett värmande ljussken som sträcker sig ända ut i Berzeli Park lyser Berns upp i höstrusket. Även då det är måndag är det mycket liv och rörelse i restaurangen och musiken hörs bara väldigt dovt bakom skratt och samtal som förs gästerna emellan. Jag själv sitter i restaurangens bar och samtalar med bartendern, Peter Granqvist. Han berättar om deras nykomponerade drinklista som presenterades onsdagen den 16:e. Han berättar att alla drinkarna är baserade på olika sorters sake och japansk whisky. Eftersom Berns är en asiatisk restaurang så är det ju väldigt roligt att hitta en drinklista av sådan karaktär och nisch. Mycket nyfiken granskar jag utkastet och känner att det börjar törstas ordentligt i munnen. Läs mer
Senaste kommentarer