Asiatiskt på Le Banh Hoi- Saint Tropez 7 juli 2014, Livets goda, Mat, Resor Den här veckan åker Stockholm och det vackra folket från Stureplan ner till Båstad, sedan till Visby, och avslutningsvis till Saint Tropez. Jag har tidigare tipsat om marockansk mat, fransk mat och mitt senaste inlägg tog er till stranden. Den här gången tänker jag tipsa er om en helt fantastisk restaurang som vi hade blivit rekommenderade. Klart vi inte skulle missa den här tänkte vi då, och bokade bord på en gång. Läs mer
Mat som imponerar på Broms 24 januari 2014, Livets goda, Mat Som en gammal kock så måste jag verkligen berömma Broms kök. Detta är en bistro, där det lagas mycket fransk mat- så som moules, fransk råbiff och créme brûlee m.m. Men det blandas också friskt med den svenska köttbullen, den grillade ostronet, fish taco och den nordafrikanska taginen med lammlägg. Vid mitt första besök, så fastnade jag direkt för lammet och fick in en stor tagine framför mig. När servitrisen lyfte på lerkärlets lock så fick jag syn på en helt magisk rätt. Ett stort lammlägg som låg bredvid en hög med couscous i en gyllene gul färg. Där låg även en socca (kikärtsbröd) med en tomatsallad och feta ost. Granatäpple och torkade aprikoser hade fördelats snyggt över maten. Detta var faktiskt en av de godaste rätter jag smakat.. Då har jag även rest mycket i Nordafrika och andra arabiska länder. Läs mer
East, nu & då 9 januari 2014, Livets goda, Mat Restaurang East har det bästa tänkbara läge mitt på Stureplan. Här blandas publik från alla världens små hörn. Den här restaurangen är lite speciell för mig. Dels för att man har spenderat en himla massa tid här, men också för att min farmor jobbade här en gång i tiden. Då hette det i stället ” Brända tomten ”. East grundades år 1989, men låg då först på St. Eriksterassen på Kungsholmen. Det var inte förrän ett par år senare som East flyttade till Stureplan. East var en av väldigt få med inriktning Asien, och det var inte många krögare som visste vad citrongräs eller koriander var för något på den tiden. Snillet som introducerade det asiatiska köket in till Sverige, var Erik Videgård. Läs mer
Asiatisk lyx på Miss Voon 27 november 2013, Livets goda, Mat Jag är precis hemkommen från Thailand och Berlin. Asiatisk mat tillhör mina absoluta favoriter. I Berlin hittade vi en super schyst restaurang som hade massa goda asiatiska rätter på menyn. Det var då jag kände att jag ville skriva om vårt egna lilla guldkorn på Stureplan- Miss Voon. Här serveras det asian fusion, blandat med det europeiska köket. Det är genierna Melker Andersson och Danyel Couet som har gjort det igen. F12- gruppen öppnade portarna till Miss Voon året 2011. Läs mer
Senaste kommentarer