Grand Café dukar upp för våren
För tredje året i rad öppnar Grand Hôtels sommarcafé på Strömkajen utanför hotellet. Grand Café välkomnar både stockholmare och förbipasserande turister att sätta sig ned vid vattnet för en lättare lunch eller mysigt fika direkt från Grand Hôtels kök och konditori.
Caféet öppnar sin servering i samband med påsken, den 3 april. Till en början är caféet öppet under helger och röda dagar för att sedan utökas till veckan alla dagar när våren tar ordentligt fäste. från den första maj, i samband med att uteserveringen ställs fram, utökas öppettiderna till varje dag från klockan 9.00 till 19.00.
I år utvidgas vårmenyn med värmande soppor och mackor, som komplement till sötsakerna och kaffet. Bland bakverken återfinns också hotellets signaturbakverk – Grand-bakelsen. den består av en glutenfri chokladbotten med mörk chokladmousse, konjakskörsbär och kakaogelé toppad med ett Grand Hôtel-choklademblem. efter 1 maj erbjuds en fullskalig meny med lättare sallader och mackor för den hungrige och mjukglass med egen
topping för den som är ute efter något svalt.
– Grand Café är så nära skärgården man kan komma utan att lämna stadspulsen. Det ska vara en plats att mötas, trivas och umgås på. Grand Hôtel är mer än bara ett hotell, med vårt breda utbud av restauranger och vårt café är vi en plats där alla kan hitta sin favorit – gammal som ung, säger Karl Persson, Food & Beverage Manager Grand Hôtel.
Caféet, som öppnade för två år sedan, har visat sig populärt både hos hotellets stamgäster och hos dem som tidigare inte besökt Grand Hôtel. under soliga dagar kan man här njuta av den avslappnade stämningen och makalösa utsikten över slottet och båtarna.
Grand Café har öppet hela sommaren:
april: lördag-söndag samt helgdagar kl. 10.00 – 17.00 Maj till september: kl. 9.00 – 19.00
Oktober: kl. 10.00 – 17.00
Senaste kommentarer