Tusen och en natt-atmosfär på Le Salama
Stureplansguiden hade förbokat alla kvällar redan hemifrån, för att vara säker på att få bord på de bästa restaurangerna i Saint Tropez. Efter mycket undersökning och tips, fastnade vi för Le Salama. Hotell Sezz hade förbokat alla kvällar åt oss, och efter önskemål gick vi hit den andra kvällen. Det var inte det lättaste att hitta hit må jag säga, men efter en massa vägbeskrivningar och omvägar så hittade vi fram till slut.
Le Salama ligger i en trång gränd mitt inne i den äldre delen av Saint Tropez och ett stenkast från den vackra hamnen. Man kan nästan tro att man befinner sig i samma trånga gränder, men i Marrakech. Efter en hektisk promenad, blev man helt lugn i själen så fort man kom in på restaurangen. Det var precis som att stiga in i en tusen och nattsaga. Den dova belysningen och de mysiga lyktorna som hängde i taket, tillsammans med tända ljus lite här och där, gjorde så att man fick en avslappnad känsla i kroppen.
Vi blev väl omhändertagna så fort vi klev in, men vad hände sen? Först strulade servitören med vårt vin vi hade beställt in, och sedan fick bordet bredvid in sin mat före oss, även fast vi kom först. Inte nog med det- vi fick hälla upp vinet själva när vi fick slut i glaset. Nej, någon vidare service var det inte tyvärr.
Till förrätt beställde vi in en tallrik med blandade piroger och grönsaksröror. Jag hade väldigt gärna beställt in min favorit- Tabbouleh. Blev besviken att det inte fanns på menyn, även fast det egentligen är en rätt från Libanon. Le Salama är en marockansk restaurang, men på många andra marockanska restauranger jag har besökt har Tabbouleh stått på menyn ändå. Tabbouleh är en klassisk libanesisk persiljesallad gjort på, persilja, vitlök, pressad citron, färsk tomat, olivolja, bulgurvete eller couscous. Detta är en helt fantastisk rätt som jag åt massor av när jag var i Marocko sist.
Till varmrätt beställde vi in en tagine med kyckling, citron och oliver. Som tillbehör fick vi ett lass med couscous. Tagine är i de nordafrikanska köken namnet på en slags lergryta. Locket är formad som en kon, och när man lagar maten i den, fångas ångan upp och droppas tillbaka på rätten. När man lagar maten på det här sättet, behåller köttet sin saftighet.
Restaurang Le Salama har verkligen lyckats med den mysiga inredningen 🙂
Nästa gång kommer jag skriva och tipsa om lite roliga strandklubbar. Vill ni se fler foton från St Tropez? Gå då in på Instagramkontot ”upptackvarldenmedmig”!
Senaste kommentarer