Söndagslunch på Grand Hotels Veranda
Stockholms elegantaste lunch äter man på Grand hotels Veranda. Efter renoveringen fullkomligt lyser restaurangen, med sina 20 ton marmor, 2 000 kristaller, sammetstyger och vita liljor får Verandan att likna ett palats. Huvuddelen av restaurangen blickar mot Slottet, men jag personligen föredrar att sitta och äta vid dem runda borden i angränsning till lobbyn. Här finner man samma känsla av storslagenhet som på hotell som The Plaza NY eller The Ritz i London.
Den formella men ändå hemtrevliga atmosfären skapas av de olika formerna och storlekarna på borden och stolarna. Ett riktigt bra drag av Grands inredare.
Detta är Verandans variant på Ceasarsallad, den kallas för en Mr Hepburn, och är uppkallad efter en av deras stamgäster nämligen John Hepburn. Det finns även mer klassiska rätter att välja mellan så som biff Rydberg eller varför inte en Wallenbergare?
Sorbet med hasselnötscrisp. I bakgrunden kan man även se gelehallon, ett av Grand hotells specialiteter, dem bjuder alla sina gäster på detta svenska godis och de internationella gästerna vet att de bara finns att finna på Grand (eller i Sverige för den delen).
Och den varma klassikern pärontartlett med mandel, ingefära och gräddglass. Söta och heta smaker som mjukt bryts av med den hemgjorda vaniljglassen.
Senaste kommentarer