Hrefna Rósa Saetran är geniet bakom Fish Market- Reykjavik, Island
Sist skrev jag om en oförglömlig kväll på restaurang Fish Company inne i Reykjavik, och här kommer fortsättningen..
Fish Market ligger ett stenkast från Fish Company och som alla andra restauranger och butiker, låg också den här restaurangen i ett gulligt litet hus. Köksmästaren Hrefna Rósa Saetran och hennes team har omsorgsfullt tagit fram en unik meny där råvarorna kommer lokalt ifrån Island. Jag frågade ifall hon var inne, så jag kunde byta ett par ord med henne, men då var hon på sin andra restaurang den här kvällen. Hrefna Rósa Saetran är inte mer än några år över 30 och är redan en av dom största här på Island. Jag är riktigt imponerad av hennes färdighet i köket! Jag var bara tvungen att köpa hennes kokbok som var till salu. Det fanns även en kokbok på Fish Company men den missade jag tyvärr.
Vi fick vänta en stund på vårt bord, så vi hann beställa in en varsin drink innan. Apple Martinin serverades i ett martiniglas av silver (rostfritt stål) eller liknande. Hur snyggt som helst! Innan hade jag sagt till om att vi ville ha ett runt bord, för då ser man hela sällskapet på ett bättre sätt, vilket jag tycker är mycket trevligare. Inredningen här påminde ganska mycket om restaurangen vi var på dagen innan- mörkt och robust. Helt i min smak. Vi var rätt eniga om att vi skulle beställa in avsmakningsmenyn. Det var 9 rätter som kom in och ställdes på bordet efter vartannat. Restaurangen hade ett koncept som jag tycker mycket om. Rätterna kom in på stora fat/tallrikar, som sedan skulle delas av oss alla. Mycket trevligt! Först ut kom val (!!!), och det var bland det godaste jag ätit. Det påminde om en blandning av oxfilé och struts. Lika rött kött och lika mört..
Efter valen kom det in: friterade räkor med chilidipp, Langustine, moulle serverandes på fryst kväve, sushi av bl.a. Pilgrimsmussla, torsk med selleri, lax med palsternacka, äpple, friterad lotus och rädisor och som sista huvudrätt lamm med rödbeta.
Som avslutning kom det in världens desserttallrik. På den fanns exotiska frukter, varm chokladkaka, vit choklad cheececake, lakrits och hallon lava mousse och sorbé. Eftersom att jag fyllde år i helgen, så fick jag ett litet ljus tänt, vilket var väldigt gulligt!
Detta var en restaurang som verkligen levererade från det att jag bokade bordet, till vi tackade för oss. Superbra och genuin service!
Senaste kommentarer