
Mustig Biff Stroganoff med Ecoviva
Biff Stroganoff är en klassiker som lagas i många svenskars hem. Det man kanske inte vet är vart rätten kommer ifrån. Biff Stroganoff skapades av en rysk kock som medverkade i en matlagningstävling i Sankt Petersburg. Rätten fick därav sitt namn av greven Alexander Sergejevitj Stroganoff.
Amina & Annika på Ecoviva har döpt denna rätt till ”Snabb biff Stroganoff”- vilket stämde in väldigt bra. Rätten tog inte mer än 15-20 minuter och detta var mycket tack vare köttet. Nötköttet från Närke var redan tillagat innan leverans på ett sätt som heter sous vide. Sous vide är fackfranska och betyder rakt översatt ”under vakuum”. Det du behöver är en vakuumpackare och ett vattenbad med välkontrollerad temperatur. Här bevarar man alla näringsämnen och smaker automatiskt med tanke på att allt tillagas i en plastpåse. En plastpåse som tål en betydligt högre temperatur än de vanliga tre och femliters påsarna så klart.
Biff Stroganoff alá Ecoviva:
- Gul lök
- Sous vide grytbitar
- Grädde
- Vatten
- Redningsmjöl
- Tomatpuré
- Soja
- Vitvinsvinäger
- Socker
- S&P
- Senap
Man kan antingen servera ris eller potatis till- helt upp till dig. Slängde även på ett gäng med rå rivna morötter på tallriken. Smaskigt värre!
Senaste kommentarer