Laga en fräsch räksallad med Ecoviva
I Söndags stod det en kasse från Ecoviva levererat vid dörren när man kom hem. Den här veckan tänkte jag nämligen laga lite mat med Ecoviva igen och mitt upplägg kommer bli exakt som gången innan. Varje dag i fyra dagar kommer jag inspirera er med lite vardaglig kost som både är nyttigt för kropp och natur. Menyn består utav en fisk/skaldjursrätt, en kötträtt, en kycklingrätt och en vegetarisk rätt. Vet inte om jag kommer komplettera den vegetariska med en kycklingbit eller liknande. Jag får se och känna av läget här hemma helt enkelt.
Mitt val av rätt i dag blev ganska lätt efter en helg full med godis och onyttigheter. Dagens fräscha rätt var Räksallad med ”avioli”, stenugnsbakat bröd och färgglada tillbehör. En helt fantastisk rätt en sådan här vacker vårdag. Smidiga och lätta menyer underlättar en hel del i den hektiska vardagen.
I salladen:
- Skalade räkor
- Sparris
- Tomat
- Rädisor
- Salladslök
- Gul paprika
- Kruka sallad
Avioli (aioli med avocado):
- Avocado
- Äggula
- Citronsaft
- Vitlök
- Cayennepeppar och salt
Tillbehör:
- Stenugnsbakat bröd
- Kokta ägg
- Vinägrett om man så vill..
I morgon blir det en kötträtt från menyn.
Ha en trevlig kväll!
Senaste kommentarer